Afgelopen weekend werden in Leuven de Cera Awards uitgereikt aan studenten uit hogere technische richtingen die hun eindwerk, masterproef of ontwerpopdracht deden voor een socialprofitorganisatie. De Cera Award jury wil de technische studenten erkennen voor hun creatieve, communicatieve en sociale vaardigheden en engagement.

Tim Sangster en Matteus Deloge - bachelors Industriële Ingenieurswetenschappen KU Leuven - werkten verder aan het reeds fel gelauwerde Fietsen doorheen het verleden project van woonzorgcentrum Witte Meren uit Mol, waarbij de bewoners van het woonzorgcentrum virtueel doorheen een landschap naar keuze kunnen fietsen. Tim en Matteus leerden veel van het testen met de eindgebruikers en getuigden over hoe motiverend het was om te kunnen werken aan een project met een duidelijke maatschappelijke doelstelling.

Kempenaar Danny Wouters was een van de zestien gelauwerde studenten. Danny werkte in het kader van zijn postgraduaatsopleiding Community Service Engineering met MPI – Oosterlo uit Geel aan een communicatielaag in Viamigo, een app die de mobiliteit van mensen met een mentale beperking verhoogd door hen zelfstandig met een smartphone op pad te laten gaan.

Op hetzelfde event werd ook de Senior Cera Award uitgereikt, een erkenning voor een ingenieur of wetenschapper die zijn loopbaan een sociale richting geeft. Deze award was voor Kempenaar Alain De Keyser. Alain is van opleiding halfgeleiderfysicus, maar werkt de laatste jaren vooral aan het Bodyguard-systeem: draagbare sensoren die de rug van de verpleging beschermen. Alain gebruikte de gelegenheid om Theo Sels, zijn medezaakvoerder en de stichter van Sels Technologies in de bloemetjes te zetten.

Thomas More, met technologiecampussen in Geel, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver is ook een van de drie eerste hogescholen (naast Vives en UC Leuven-Limburg) die een engagementsverklaring ondertekenden om structureler met Cera Award samen te werken. Kristien Rombouts, coördintor Cera Award: "Het Cera Award thema technologie voor een duurzame en inclusieve samenleving zit bij Thomas More echt in het DNA."